Heb je een vraag?

Je bent van harte welkom in de showroom van Vrienden!

De showroom is niet dagelijks open, dus maak vooraf een afspraak. Stuur een mail of bel met Eric

Adres
Molenberg 1
5211 DE Den Bosch

Contact
Mail: mail@vanvrienden.com
Telefoon: 06 218 42 656

 

Algemene vragen

 • Wat is VRIENDEN?
  VRIENDEN is een nieuw Nederlands designlabel, een innovatief verkoopconcept én een sociaal designnetwerk, voortgekomen uit de wens design op een totaal andere manier bij liefhebbers te brengen: je bekijkt de meubelen niet in een traditionele winkel maar bij 'Vrienden', een landelijk netwerk van particuliere kijkpunten, te vinden via deze website, zowel een online platform als webwinkel.
 • Wat is innovatief aan jullie verkoopconcept?
  Onze collectie is uitsluitend verkrijgbaar via vanvrienden.com. Toch kun je de meubelen eerst zien. In heel Nederland stellen Vrienden hun huis open om jou het meubel te tonen dat zij eerder kochten. Een betere adviseur zul je niet vinden! Besluit je het te kopen? Dan ontvangt de Vriend die zijn huis openstelde een Vrienden-fee (een percentage van het aankoopbedrag van het meubel).
 • Wat is een sociaal designnetwerk?
  De basisgedachte van VRIENDEN is om design niet alleen een esthetische maar ook een sociale, verbindende rol te laten spelen. Wij menen door de ongewone setting van een authentiek en persoonlijk interieur, designliefhebbers een originele belevenis te bieden, als alternatief voor het traditionele woonwinkelen. Mocht de bezichtiging tot een aankoop leiden, dan ontvangt het kijkpunt een Vrienden-fee van 10%. VRIENDEN is het eerste sociale designnetwerk in Nederland.
 • Door wie is VRIENDEN bedacht en waarom?
  VRIENDEN is bedacht door ontwerpers Eric Sloot en Paulien Berendsen, ook bekend van Studio Parade en IXXI. Wij willen goed en mooi design maken en dit op een nieuwe manier aan liefhebbers aanbieden. De V van VRIENDEN staat voor vrijheid en verbinden. Geïnteresseerden hebben de vrijheid zelf te bepalen waar ze naar een meubel gaan kijken. VRIENDEN verbindt op sympathieke en sociale wijze liefhebbers van design met elkaar, mensen die elkaar ook een voordeel gunnen.
 • Hoe word ik Vriend en kijkpunt?
  Door een product van VRIENDEN aan te schaffen word je automatisch een Vriend en sta je op de kaart met kijkpunten. Je gaat ermee akkoord dat je op onze website zichtbaar bent, met een foto van je meubel in jouw interieur. Samen bepalen we welk beeld dat wordt. Uiteraard staan je volledige naam en exacte adres niet op de openbare kaart; die sturen wij pas nadat iemand heeft aangegeven bij jou een meubel te willen bekijken. Als kijkpunt kom je altijd in aanmerking voor een Vrienden-fee. Overigens kun je op elk moment kiezen géén kijkpunt (meer) te zijn.
 • Wat is een Vrienden-fee?
  Een Vrienden-fee is een vergoeding die een Vriend ontvangt nadat een kijker overgaat tot aanschaf van het product dat de Vriend heeft getoond. Bij het bestellen vinkt diegene jou aan als kijkpunt. Je ontvangt dan de Vrienden-fee; dit is 10% van het aankoopbedrag van dat meubel. We maken deze vergoeding binnen 8 dagen na de volledige ontvangst van het aankoopbedrag over naar je rekening.

Vragen over het VRIENDEN verkoopconcept

 • Hoe werkt VRIENDEN?
  1. Al onze meubelen staan op vanvrienden.com; laat je inspireren! 2. Maak via vanvrienden.com een afspraak om een meubel bij een Vriend (kijkpunt) te gaan bekijken. 3. Als je besluit het product te kopen, geven wij je gastvrije Vriend een Vrienden-fee. Ook jij kunt vervolgens een kijkpunt worden. Wil je dat liever niet? Even goede Vrienden!
 • Waarom staan de meubelen van VRIENDEN niet in de winkel?
  De traditionele winkel filtert naar de consumenten en wat wij met VRIENDEN doen is: dit filter wegtrekken. Bij Vrienden zie je meubelen in een authentiek en persoonlijk interieur. In heel Nederland stellen Vrienden hun huis open om jou het meubel te tonen dat zij eerder kochten. Een betere adviseur zal je niet vinden!
 • Waar kan ik de meubelen en interieuraccessoires van VRIENDEN bekijken?
  In heel Nederland stellen Vrienden hun huis open om jou het meubel te tonen dat zij eerder kochten. Bij elk product op deze website, staat een kaartje met kijkpunten. Uiteraard kan je via mail@vanvrienden.com kleurstalen aanvragen; deze zenden we je graag toe.
 • Wat is een kijkpunt precies?
  Een kijkpunt is een locatie waar meubelen van VRIENDEN staan en waar je kan gaan kijken. Er zijn 3 typen kijkpunten: 1. Particulieren die op afspraak hun deur voor je openen 2. Openbare plekken zoals bibliotheken en horeca-gelegenheden 3. Bedrijven. Het VRIENDEN-concept werkt ook voor de zakelijke markt. Als je als bedrijf bij een ander bedrijf wilt gaan kijken, neem dan contact met ons op via mail@vanvrienden.com.  Er gaat altijd een medewerker van VRIENDEN mee.
 • Hoe maak je een afspraak om een kijkpunt te bezoeken?
  Als je een meubel uit onze collectie wilt bekijken, kijk je op de kaart waar een kijkpunt bij jou in de buurt is. Een afspraak maak je ook via vanvrienden.com.
 • Hoe word ik Vriend en kijkpunt?
  Door een product van VRIENDEN aan te schaffen word je automatisch een Vriend en sta je op de kaart met kijkpunten. Je gaat ermee akkoord dat je op onze website zichtbaar bent, met een foto van jouw meubel in jouw interieur. Samen met jou bepalen we welk beeld dat wordt. Uiteraard staan je volledige naam en exacte adres niet op de openbare kaart; die sturen wij pas nadat iemand heeft aangegeven bij jou een meubel te willen bekijken. Als kijkpunt kom je altijd in aanmerking voor een Vrienden-fee.
 • Ik wil een meubel kopen maar geen kijkpunt zijn...?
  Vrienden worden is een keuze. Op elk moment kun je aangeven géén kijkpunt (meer) te zijn. Je bent dan niet langer zichtbaar op de website. Je bent een 'Stille Vriend'.
 • Hoe werkt de Vrienden-fee?
  Als mensen bij jou zijn komen kijken naar een specifiek meubel en besluiten het te bestellen, doen zij dat online. Bij het afrekenen dienen zij het kijkpunt op te geven waar ze het meubel hebben gezien. Door bijv. ‘Saskia in Rotterdam’ in te vullen, bedanken zij je voor je gastvrijheid, moeite en tijd. Binnen 8 dagen na de volledige ontvangst van het aankoopbedrag maken wij een percentage van 10% over naar je bankrekening: de Vrienden-fee.
 • Kan ik ook stalen aanvragen?
  Dat kan! Geef duidelijk aan voor welk product je kleurstalen wilt ontvangen en wij sturen ze binnen één werkdag toe. We verzoeken je wel om de stalen binnen 30 dagen te retourneren met gebruik van de bijgevoegde retourenveloppe.
 • Ik heb een bedrijf en ben geïnteresseerd in de meubelen van VRIENDEN
  Het VRIENDEN-concept werkt ook voor de zakelijke markt. Als je als bedrijf bij een ander bedrijf wilt gaan kijken, neem dan contact met ons op via mail@vanvrienden.com. Er gaat altijd een medewerker van VRIENDEN mee.

Vragen over de collectie

 • Zijn alle ontwerpen van Eric Sloot & Paulien Berendsen?
  Eric Sloot & Paulien Berendsen hebben de meeste meubelen van de eerste basiscollectie van VRIENDEN ontworpen. Deze collectie wordt aangevuld met meubelen en interieuraccessoires van andere ontwerpers, onder wie Floris Hovers, Liset van der Scheer en René Knip.
 • Wat kenmerkt de collectie van VRIENDEN?
  Kenmerkend voor de collectie van VRIENDEN is de aandacht voor detaillering en de focus op een interieurproduct dat duurzaam en tijdloos is, dat verrast zonder grotesk te zijn, dat prikkelt en toch zacht is. We mixen onze liefde voor het ambacht van meubelmaken met het gebruik van ongewone materialen.
 • Wat gebruiken jullie voor finish voor de houten meubelen?
  Alle houten meubelen zijn behandeld met een slijtvaste lak. Je kunt kiezen voor een transparante, niet-verkleurende lak of een dekkende lak in een kleurenpalet dat speciaal voor VRIENDEN is ontwikkeld. Deze behandeling is niet alleen duurzaam maar geeft ook een mooie uitstraling.
 • Waar worden de meubelen geproduceerd?
  Alle meubelen worden in Nederland gemaakt.

Vragen over bestellen

 • Hoe bestel je de meubelen van VRIENDEN?
  Je bestelt online via vanvrienden.com. Voor de meubelen die we op bestelling maken, vragen we een aanbetaling van minimaal 25%. Dat kan via de webshop. Na ontvangst van je order en aanbetaling nemen we de bestelling definitief in behandeling. Bij levering van je bestelling kun je het restant voldoen via ons mobiel pin-apparaat. De accessoires betaal je wel volledig online bij het plaatsen van de order in de webshop.
 • Kan ik op rekening bestellen?
  Zakelijke klanten kunnen op rekening bestellen. Neem voor meer informatie contact met ons op via mail@vanvrienden.com.
 • Gelden er andere voorwaarden bij grotere aantallen?
  Mocht je overwegen om meer producten van VRIENDEN tegelijk te bestellen, neem dan contact met ons op via mail@vanvrienden.com.

Vragen over levering / verzending / voorwaarden / service

 • Wat is de levertijd?
  Woonaccessoires worden uit voorraad binnen 5 werkdagen verstuurd en zijn online te volgen via een track & trace-code. Meubelen kun je binnen 4 tot 6 weken verwachten. Mail ons voor de levertijden voor het buitenland. De levertijd is een indicatie; we houden je op de hoogte over je bestelling.
 • Hoe wordt mijn bestelling van meubelen bezorgd?
  Je bestelling wordt geleverd door onze eigen bezorgdienst. Wij maken ruim van tevoren per mail een afspraak voor het moment van levering. Na afloop nemen we de verpakkingsmaterialen weer mee terug zodat je direct kunt genieten van je meubelen. Wij hergebruiken graag zoveel mogelijk verpakkingen. Levering op moeilijk bereikbare plekken in overleg.
 • Hoe wordt mijn bestelling van woonaccessoires bezorgd?
  Voor de woonaccessoires maken we gebruik van track & trace. De verzendkosten zijn conform de tarieven van PostNL.
 • Leveren jullie ook in het buitenland?
  We leveren ook buiten Nederland. Neem contact met ons op voor locaties en verzendkosten.
 • Wat valt er onder de garantie?

  Bij VRIENDEN gelden uiteraard de wettelijke garanties; indien het product een materiaal- of fabricagefout vertoont, heb je recht op herstel of vervanging van het product. Onze Algemene Voorwaarden vind je hier.

 • Kan ik mijn bestelling annuleren of retourneren?
  Je kunt je bestelling binnen 14 dagen kosteloos annuleren. Wel brengen we kosten in rekening voor het ophalen van het product. Op maat gemaakte producten kunnen helaas niet geretourneerd worden.
 • Hoe kom ik in contact met VRIENDEN?

  Stuur ons een mail. We streven ernaar je vraag binnen één werkdag te beantwoorden, per mail of telefoon.

 • Berekenen jullie bezorgkosten?

  Voor de meubelen van VRIENDEN rekenen we geen bezorgkosten binnen Nederland (Waddeneilanden uitgezonderd). Alleen voor woonaccessoires komen er verzendkosten bij. Bij een aankoopbedrag boven de € 75,00 betaal je geen verzendkosten. Voor Nederland zijn de verzendkosten € 6,95 voor een bestelling tot een bedrag van € 75,00.

Staat je vraag er niet bij?

Stuur ons een mail. We streven er naar je vraag binnen één werkdag te beantwoorden,
per mail of telefoon.

Neem contact op
Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Aanpassen