Francy

“Ik vind het ontzettend leuk om kennis te maken met nieuwe mensen én mijn huis te laten zien”, vertelt Francy uit Sint-Michielsgestel. “Pas geleden kwam iemand uit Vught kijken naar mijn bank LOT. We hebben gezellig koffie gedronken.”

De woonkamer van Francy heeft aan de tuinzijde een grindvloer, in de zitkamer ligt parket. Daar vinden we LOT. Francy koos voor twee banken en een fauteuil. “Speciaal voor mij is van elke bank de leuning afgehaald. Ik vind dat ruimtelijk mooi.” Verder koos Francy voor een uitvoering in drie tinten grijs en drie soorten Kvadrat-stof. Een gladde, lichtgrijze stof omhult de romp van zowel de bank als de fauteuil. De zitkussens hebben een klein motief, terwijl de stof van enkele rugkussens bijna grof gebreid is. Die verschillende texturen zorgen voor visuele variatie. Francy: “Het is zo niet één grijze massa. Het kleurt ook prachtig bij het aubergine-kleurige tapijt.”
Met twee banken en een fauteuil zijn er meer dan genoeg zitplaatsen. “En ligplaatsen”, vult Francy aan. “LOT  is een comfortabele leesbank maar als ik moe ben, laat ik me gewoon omvallen!” Ook op de bank: plaid RIBBEL, voor VRIENDEN ontworpen door Liset van der Scheer.

Binnenkijken?
Wil je LOT gaan bekijken bij Francy in Sint-Michielsgestel? Een afspraak maak je via het formulier naast de kaart met kijkpunten of door een mail naar VRIENDEN te sturen.

Als je toch in de buurt bent…
Sint-Michielsgestel is een groen dorp onder de rook van ’s-Hertogenbosch. “Hotel de Ruwenberg is een goede uitvalsbasis voor een citytrip naar Den Bosch of het maken van wandelingen langs de Dommel. Hou je van golfen? Golfclub De Dommel (uit 1928!) op Zegenwerp in Sint-Michielsgestel is uitgegroeid tot een 18 holes baan!”